Utbildning

Efter grundskolan valde David den Naturvetenskapliga linjen på Bruksgymnasiet i Gimo. Valet gjorde han med tanke på drömmen om en officersutbildning inom försvaret. Linjen är bred och banar vägen för vilken utbildning du än väljer. Tyvärr så var han mycket sjuk under den första terminen och i samråd med studievägledaren böt han till Samhällsvetenskaplig linje. Han fick då börja om från början och i mellanperioden, under vårterminen, jobbade han som elevassistent och i Fröfiket på Frösåkersskolan.

Samhällsvetenskaplig linje - med inriktning på samhälle, var den perfekta linjen för en som gillar historia. Det gjorde David och han hade specialkunskaper inom vissa områden där han kunde mer än sin lärare. Han visade redan i grundskolan, på mellanstadiet, att historia var intressant. När de hade frågesport ville alla ha David med i sitt lag... =)

Efter tre ganska bra studieår då David mådde bra, tog han slutligen studenten i juni 2002 med bra betyg. Han hade som sagt siktet inställt på det militära och sökte självklart militärtjänstgöring. Han kom in vid Södermanlands regemente, P10 i Strängnäs som är ett pansarförband. I mellantiden fram till inryckningen arbetade han som personlig assistent. Utbildningen vid P10 trivdes han mycket bra med. David fick utbildning inom bl a sjukvård, ledarskap och  han tog körkort för tunga fordon och terrängbil. P10 är ju ett pansarvärnsregemente så det blev en hel del åka i dessa fordon.

David hade som sagt siktet inställt på att bli yrkesofficer, men när värnplikten närmade sig sitt slut fick han och hans kamrater där information om att officersutbildningen skulle läggas ner tillfälligt. Det var naturligtvis en stor besvikelse för alla de som tänkt sig en fortsättning inom yrket och som utbildat sig till befäl under värnplikten åren 2003-2004.

Under de kommande åren 2005-2006 tog David arbete inom hemtjänsten och under en period även som personlig assistent. Han bodde en kortare tid i Falköping men flyttade hem till Gimo igen våren 2006. Det trivdes han ganska bra med men det militära lockade fortfarande, så våren 2007 sökte han till Nordic Battle Group (NBG), där Sverige fått den ledande rollen för kontingenten och 31 juli 2007 började han sitt nya arbete i Boden som signalist på en kompaniledningsgrupp under Första Lätta Skyttekompaniet i 18 månader. Under den här tiden fick han prova på att arbeta under stress och under slitsamma förhållanden men det var inga problem för David och han stortrivdes, både med arbetet och med kamraterna. Sammanhållningen inom gruppen var stor och alla trivdes bra ihop.

Tyvärr fick NBG inget utlandsuppdrag - vilket varit förhoppningen, så i slutet av tjänstgöringen sökte David och flera i hans grupp utlandstjänst i Afghanistan. På våren 2009, innan tjänsten i Afghanistan inleddes, flyttade David ner till sin sambo i Landskrona. I maj åkte så David och hans grupp ner till Afghanistan, till Mazar-e-Sharif och den svåra men intressanta uppgift som låg framför dem 

Den här bilden gör mig bara så glad <3

Mazar-e-Sharif

Vår son hade länge pratat om att han ville göra en insats vid något förband utomlands. När NBG inte fick något uppdrag under de 18 månader som han var kontraktsanställd så var det inte speciellt förvånade för oss att han sökte till FS17 för att tjänstgöra i Afghanistan. Vi stöttade honom till 100% eftersom vi visste hur viktigt det var för honom med detta uppdrag. Trots det var det med blandade känslor vi sa hej då till David när han åkte iväg på sin tjänstgöring inom FS17 i Afghanistan. Vi var både glada, stolta och oroliga. Den senaste tiden hade vi fått flera oroväckande rapporter via massmedia om en upptrappning av våldet inför presidentvalet. Detta samtidigt som man saknade viktig meteriel på plats så som helikoptrar att sätta in vid olika räddningsaktioner och RG 32, den s k Galten, ett tungt terrängfordon.

Efter att ha tränats intensivt vid Livgardet i Stockholm, var det så dags att lämna Sverige.

David var anställd som förare

Brothers in arms & kamrater för evigt: Micke, André och David